Een Huis Kopen met ZoDus

Bij het zoeken, vinden en aankopen van een woning komen er diverse zaken kijken. Er is vaak een aanbod aan mogelijkheden en u wilt bij zo’n belangrijke beslissing natuurlijk geen onnodige risico’s nemen. Betaalt u niet teveel? Ziet u geen gebreken over het hoofd? ZoDus helpt u graag bij de aankoop van uw nieuwe huis. Wij denken mee en zijn kritisch waar nodig! Samen met u worden de woonwensen op een rijtje gezet. Vanaf daar begint het proces. Een aankoopmakelaar helpt bij het zoeken, bezichtigen, onderzoeken, onderhandelen en afhandelen; Dat kan van A tot Z, maar het is ook mogelijk om ‘je eigen makelaar’ specifiek in te zetten waar nodig.

In 6 stappen naar uw Droomhuis

huis kopen

Stap 1          Woonwens-intake

Een huis kopen begint met het op een rijtje zetten van uw woonwensen. De prijs of het budget is een belangrijk aspect. Is er al zorgvuldig gekeken naar de financiële mogelijkheden zodat u zorgeloos kunt aankopen? Heeft u een voorkeur voor een bepaalde wijk of het tegenovergestelde: moeten er locaties worden uitgesloten? In wat voor type woning wilt u graag gaan wonen? Over hoeveel slaapkamers dient de woning te beschikken? Allemaal zaken die u tijdens een woonwens-intake gesprek met onze aankoopmakelaar bespreekt. Met alle wensen op een rijtje gaat het zoeken pas beginnen.

Stap 2          Het Zoeken

Onze aankoopmakelaar houdt de woningmarkt samen met u scherp in de gaten en er is regelmatig contact met u over mogelijke geschikte woningen. Hij is vaak al op de hoogte van een woning die in de verkoop gaat komen voordat er überhaupt een ‘te koop bord’ is geplaatst of voordat de woning op internet is verschenen. Zodra een woning die voldoet aan uw wensen op de markt verschijnt, krijgt u direct een seintje van onze aankoopmakelaar. Hierdoor heeft u een voorsprong op andere woningzoekers. Daarnaast worden uw zoekwensen regelmatig met collega makelaars besproken om zo op de hoogte te blijven van de geplande verkopen. Tenslotte kan er ook gericht worden gemaild in bepaalde buurten.

Stap 3          Bezichtigen

Tijdens de bezichtiging gaan we samen met u kijken of de woning aan uw verwachtingen en wensen voldoet. Ook zal de makelaar je op alle belangrijke zaken wijzen en bij onduidelijkheden een aanvullend (bouwkundig-) onderzoek adviseren. Zo zorgt hij ervoor dat er niets over het hoofd wordt gezien en dat er na een eventuele koop geen onverwachte, vervelende zaken aan het licht komen. Blijkt de woning na de bezichtiging(en) nog steeds uw droomhuis te zijn? Dan gaan we met u door naar de volgende fase: het onderhandelen.

Stap 4          Onderzoeken

Soms is het beste advies: niet doen! Maar in veel andere gevallen, als de indruk positief blijft moet een plan worden gemaakt voor de verdere aanpak. Om zo van enthousiaste geïnteresseerde te komen tot tevreden koper! Maar tussen de eerste indruk en een mogelijke koopintentie, moet er nog goed onderzoek worden gedaan, naar de bouwkundige staat, bestemming of gebruik belemmerende zaken, energieverbruik, waarde, juridische bepalingen, financiële situatie van de VvE (in geval van appartementen), enzovoorts.

huis kopen

Stap 5          Onderhandelen

Onderhandelen is een vak, ons vak! Woningen aan- en verkopen is onze dagelijkse bezigheid. Wij weten daarom als geen ander hoe dit ‘spel’ gespeeld moet worden. Samen bepalen we de onderhandelingsstrategie: is de vraagprijs reëel? Zijn er veel kapers op de kust? Wilt u er snel in? Allemaal zaken die bij een onderhandeling van belang kunnen zijn. Wij handelen in overleg met u en proberen voor u het huis aan te kopen tegen een zo laag mogelijke prijs en onder de meest gunstige voorwaarden. Natuurlijk nemen wij hierin ook zaken mee als ontbindende voorwaarden, aanvaarding en roerende zaken.

Stap 6          Afhandelen

Als er overeenstemming is moet er van alles geregeld worden: van notariskeuze, ontbindende voorwaarden, financiering, eventuele bouwkundige keuringen, tot ondertekening en uiteindelijk (bij de overdracht); een eindinspectie. De voorwaarden en afspraken moeten goed verwoord worden om zo veilig en zorgeloos aan te kopen. Ook hier staat ZoDus u graag bij en wordt ervoor gezorgd dat alles goed geregeld wordt. Denk hierbij aan de volgende zaken:

  • Doornemen en tekenen van de koopakte
  • Afhandeling richting de notaris
  • In contact brengen met de financieel adviseur (als u dat wenst)
  • Voorbereiding van de overdracht (stukken van de notaris doornemen)
  • Woning inspecteren voor transport bij de notaris
  • Sleuteloverdracht bij de notaris

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.

huis kopen