Je huis verkoopklaar maken

Zo maak je een huis verkoopklaar

Een huis dat verkocht gaat worden heeft meestal wat voorbereiding nodig om het zo goed mogelijk te presenteren. Dat geldt voor zowel de fotografie als voor bezichtigingen. Maar, hoe ver moet je gaan? Wie zijn huis verkoopt met ZoDus Makelaars wordt professioneel begeleid in het verkoopklaar maken.

Strak en licht.

Een huis verkoopklaar maken is verder vooral een kwestie van alles strak en licht maken. Berg losse spullen zoveel mogelijk op, zoals matjes in de badkamer en de knuffels van de kinderen. Investeer in witte latex om bijvoorbeeld die knalgroene muur wit te maken.

Een frisse keuken.

Feit is dat veel kijkers niet altijd ‘door’ bepaalde zaken heen kijken. Ze zien niet hoe fantastisch de keuken eruit kan zien met nieuwe kastjes en apparatuur. Ziet de keuken er verouderd uit? Een nieuwe keuken plaatsen levert zelden echt een interessante waardevermeerdering op. Bovendien is een keuken smaakgevoelig. Wat je wél kunt doen is je keuken opfrissen. De keukenkastjes schilderen en het vervangen van de handgrepen kan het verschil maken.

Verouderde badkamer.

Een verouderde badkamer vernieuwen is wellicht een te grote investering – en net als een keuken bovendien erg smaakgevoelig. Kies daarom voor kleine veranderingen met een groots effect. Schilder de tegels over en zorg ervoor dat je badkamer schoon en schimmelvrij is voordat die op de foto gaat voor funda. Kleine aanpassingen als een nieuwe toiletbril of nieuwe spiegel kunnen ook wonderen doen.

Vergeet de tuin niet.

Een andere plek in huis die veel aandacht behoeft, is de tuin. Bomen en struiken, een beetje snoeien, leuke meubels erin, en het ziet er meteen al een stuk gezelliger uit als kopers naar buiten kijken. Bovendien is het door de gekortwiekte planten binnen ook meteen een stuk lichter. Investeer in een paar nieuwe planten en een mooie tuinbank (die kan mooi mee naar je volgende huis). Je zult zien: het ziet er gelijk een stuk gezelliger uit. Vergeet niet de bomen en struiken een beetje te snoeien. Dat is niet alleen mooier, de woning is door de gekortwiekte planten binnen ook meteen een stuk lichter.

terug naar home