Waarom een makelaar?

Overweeg je om je woning te koop te zetten? Dan vraag jij je misschien af: “Waarom een makelaar inschakelen”? Een makelaar inhuren kost geld en in een oververhitte huizenmarkt worden de woningen toch snel verkocht. Waarom zou je dan de kosten uitgeven? Het huis wordt toch verkocht. Wij denken over deze kwestie toch anders en hier vertellen wij waarom:

Grootst mogelijke bereik

Een makelaarskantoor heeft een groot aantal zoekers in eigen beheer. Deze zoekers krijgen voor de gewenste regio en woonwensen het actuele aanbod vrijblijvend toegestuurd. Een grote kans dat er binnen deze zoekers een potentiële koper tussen zit. Het aanbod van een ‘echte’ makelaar wordt eerder, beter en vaker gevonden door woningzoekenden. Hierdoor is een makelaar in staat om in korte tijd een zo groot mogelijk bereik te creëren. Dit draagt uiteraard bij aan de verkoopbaarheid, snelheid en daardoor prijs van een woning.

Ontzorgen

Het klinkt eenvoudig, een snelle verkoop tegen de beste prijs. Maar dat is zeker niet het geval. Er komt veel papierwerk bij kijken om nog maar te zwijgen over de kostbare tijd die je verliest met het bijhouden van de administratie. Een makelaarskantoor ontzorgt je als koper dat je op belangrijkere zaken kunt focussen. Een makelaar ontzorgt je!

Deskundigheid

Wanneer je kiest voor een makelaar, kies je voor kwaliteit en deskundigheid. ZoDus kent als geen ander de lokale huizenmarkt en is bekend met ontwikkelingen en met regelgeving. Een kijker of koper voelt zich doorgaans professioneler behandeld en is er geruster op dat de informatie die hij of zij krijgt volledig en betrouwbaar is in het geval van een makelaar dan wanneer deze van een particulier koopt.

Goede onderhandeling

Wanneer je kiest voor een makelaar, kies je met je gevoel. Je moet immers de klik hebben en zeker weten dat hij/zij je belangen behartigt. Doordat makelaars niet emotioneel betrokken zijn bij de woning, blijven zij zakelijk en zorgen daardoor voor een goede onderhandeling.