Een woning verhuren met ZoDus

Het vaststellen van een goede huurprijs en ervoor zorgen dat er goede en betrouwbare huurders komen die aan hun verpichtingen kunnen voldoen. Het lijkt eenvoudiger dan het is.

In 5 stappen naar een Succesvolle Verhuur

Stap 1          Huurprijs bepalen

De zoektocht naar een nieuwe woning begint met het op een rijtje zetten van uw woonwensen. De prijs of het budget is een belangrijk aspect. Is er al zorgvuldig gekeken naar de financiële mogelijkheden zodat u zorgeloos kunt aankopen? Heeft u een voorkeur voor een bepaalde wijk of het tegenovergestelde: moeten er locaties worden uitgesloten? In wat voor type woning wilt u graag gaan wonen? Over hoeveel slaapkamers dient de woning te beschikken? Allemaal zaken die u tijdens een woonwens-intake gesprek met onze aankoopmakelaar bespreekt. Met alle wensen op een rijtje gaat het zoeken pas beginnen.

Stap 2          Marketing

Onze aankoopmakelaar houdt de woningmarkt samen met u scherp in de gaten en er is regelmatig contact met u over mogelijke geschikte woningen. Hij is vaak al op de hoogte van een woning die in de verkoop gaat komen voordat er überhaupt een ‘te koop bord’ is geplaatst of voordat de woning op internet is verschenen. Zodra een woning die voldoet aan uw wensen op de markt verschijnt, krijgt u direct een seintje van onze aankoopmakelaar. Hierdoor heeft u een voorsprong op andere woningzoekers. Daarnaast worden uw zoekwensen regelmatig met collega makelaars besproken om zo op de hoogte te blijven van de geplande verkopen. Tenslotte kan er ook gericht worden gemaild in bepaalde buurten.

Stap 4          Bezichtiging

Een goede voorbereiding is belangrijk. Niet iedere woning is in bewoonde staat meteen geschikt om aan kijkers te laten zien. Indien nodig geven we advies over de inrichting, indeling en soms kan een verfbeurt wonderen doen. Een goede bezichtiging is meer dan het openen van een paar deuren! Met de eerste indruk die nauwkeurig is opgebouwd gaan we verder zodra de kijker arriveert bij de woning. Wij, kijkers en uzelf waarschijnlijk ook, vinden het plezierig dat de verkoper zelf niet aanwezig is tijdens de bezichtiging. De makelaar van ZoDus is getraind in het rondleiden. We loggen; wie er komt kijken, waarom en wanneer. We geven kort feedback na de bezichtiging en als er een reactie is naar aanleiding van een bezichtiging wordt deze uiteraard meteen met u besproken.

Stap 5          Contractuele Afhandeling

In overleg wordt bepaald of het nodig is om éerste bezichtigingen bij te wonen. Dit is afhankelijk Tijdens de bezichtiging gaan we samen met u kijken of de woning aan uw verwachtingen en wensen voldoet. Ook zal de makelaar je op alle belangrijke zaken wijzen en bij onduidelijkheden een aanvullend (bouwkundig-) onderzoek adviseren. Zo zorgt hij ervoor dat er niets over het hoofd wordt gezien en dat er na een eventuele koop geen onverwachte, vervelende zaken aan het licht komen. Blijkt de woning na de bezichtiging(en) nog steeds uw droomhuis te zijn? Dan gaan we met u door naar de volgende fase: het onderhandelen.