Uw aankoopmakelaar van Veghel en omstreken

Er komt veel kijken bij het zoeken, vinden en aankopen van een woning. Er is vaak een keur aan mogelijkheden. Bovendien wilt u bij zo’n belangrijke beslissing natuurlijk geen onnodige risico’s nemen. Betaalt u niet teveel? Ziet u geen gebreken over het hoofd? Aankoopmakelaar ZoDus in Veghel helpt u graag bij de aankoop van een nieuwe woning. Wij denken mee en zijn kritisch waar nodig! We zetten samen met u de woonwensen op een rijtje. Vanaf daar begint het proces. Onze aankoopmakelaar helpt bij het zoeken, bezichtigen, onderzoeken, onderhandelen en afhandelen. Dat kan van A tot Z, maar het is ook mogelijk om ‘uw eigen makelaar’ specifiek in te zetten waar nodig.

In 6 stappen naar uw Droomhuis

Stap 1          Woonwens-intake

Om te beginnen zetten we uw woonwensen op een rijtje. De prijs of het budget is een belangrijk aspect. Is er al zorgvuldig gekeken naar de financiële mogelijkheden zodat u zorgeloos kunt aankopen? Heeft u een voorkeur voor een bepaalde wijk of moeten er locaties worden uitgesloten? In wat voor type woning wilt u graag gaan wonen? Over hoeveel slaapkamers dient de woning te beschikken? U bespreekt deze zaken tijdens een woonwens-intake gesprek met onze aankoopmakelaar, het gericht zoeken gaat beginnen zodra alle wensen op een rijtje zijn gezet.

Stap 2          Het Zoeken

Onze aankoopmakelaar houdt de woningmarkt samen met u scherp in de gaten. Er is regelmatig contact met u over mogelijke geschikte woningen. Wij zijn vaak al op de hoogte van een woning die in de verkoop gaat komen voordat er een ‘te koop bord’ is geplaatst of hij op internet is verschenen. Als een woning die voldoet aan uw wensen op de markt verschijnt, geven wij u direct een seintje. Hierdoor heeft u een voorsprong op andere woningzoekers. Daarnaast worden uw zoekwensen met collega makelaars besproken om op de hoogte te blijven van geplande verkopen. Tenslotte kan er ook gericht worden gemaild in bepaalde buurten.

Stap 3          Bezichtigen

We kijken samen met u tijdens de bezichtiging of de woning aan uw verwachtingen voldoet. Ook zal de makelaar u op alle belangrijke zaken wijzen en bij onduidelijkheden een aanvullend (bouwkundig-) onderzoek adviseren. Zo zorgt hij ervoor dat er niets over het hoofd wordt gezien. Zo komen er na een eventuele koop geen onverwachte, vervelende zaken aan het licht. Blijkt de woning na de bezichtiging(en) nog steeds uw droomhuis te zijn? Dan gaan we met u door naar de volgende fase: het onderzoeken.

Stap 4          Onderzoeken

Soms is het beste advies: niet doen! Maar als de indruk positief blijft maken we een plan voor de verdere aanpak. Zo komen we van enthousiaste geïnteresseerde tot tevreden koper. Uiteraard moet tussen de eerste indruk en een mogelijke koopintentie nog onderzoek worden gedaan. Vooral naar de bouwkundige staat, bestemming of gebruik belemmerende zaken. Ook energieverbruik, waarde, juridische bepalingen, financiële situatie van de VvE (in geval van appartementen) wordt onderzocht.

Stap 5          Onderhandelen

Onderhandelen is een vak, ons vak! Woningen aan- en verkopen is onze dagelijkse bezigheid. Wij weten als geen ander hoe dit ‘spel’ gespeeld moet worden. Samen bepalen we de onderhandelingsstrategie: is de vraagprijs reëel? Zijn er veel kapers op de kust? Wilt u er snel in? Allemaal zaken die bij een onderhandeling van belang kunnen zijn. In overleg met u gaan wij handelen. Wij proberen voor u het huis aan te kopen tegen een zo laag mogelijke prijs en onder de meest gunstige voorwaarden. Natuurlijk nemen wij hierin ook zaken mee als ontbindende voorwaarden, aanvaarding en roerende zaken.

Stap 6          Afhandelen

Als er overeenstemming is moet er veel geregeld worden. Notariskeuze, ontbindende voorwaarden, financiering, eventuele bouwkundige keuringen, ondertekening en uiteindelijk (bij de overdracht); een eindinspectie. De voorwaarden en afspraken moeten goed verwoord worden om zo veilig en zorgeloos aan te kopen. Ook hier staat ZoDus u graag bij. Wij zorgen ervoor dat alles goed geregeld wordt. Denk hierbij aan de volgende zaken:

  • Doornemen en tekenen van de koopakte
  • Afhandeling richting de notaris
  • In contact brengen met de financieel adviseur (als u dat wenst)
  • Voorbereiding van de overdracht (stukken van de notaris doornemen)
  • Woning inspecteren voor transport bij de notaris
  • Sleuteloverdracht bij de notaris

Snel, goed en zorgeloos een woning kopen? Aankoopmakelaar ZoDus Veghel staat voor u klaar.

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op, wij staan u graag te woord